fredag 26 juni 2009

Michael Jackson - Remember The Time




Jag och Tilina låg i sängen inatt och skulle precis släcka lampan och sova när Tilina blir helt stel och dödstyst....Jag frågar henne vad det är och hon säger "Michael Jackson är död.....". Jag visste inte vad jag skulle tro. Då hade nyheten precis spridits. Total chock.

Har precis hört audio banden som släppts på 911 samtalet som ringdes när MJ hittades död.....Hemskt. När mannen ringde samtalet så sa han inte att det var Michael Jackson det gällde...antagligen för att inte skapa ett ramaskri.....och det kvittar ju faktiskt. Dem gånger jag ringt 112 så har man ju inte sagt vem det gäller, man säger ju bara adress, telefonnummer och vad som hänt och om det är en man eller kvinna. Men tänk när ambulansen dyker upp och dem förstår vem det är....

Känns otroligt märkligt. Och tragiskt. Denna människa som verkade så ödmjuk och har varit igenom så mkt. man vet ju inte vad som är sant och falskt, men alla tror vi var på sitt. Jag....tror på MJ. Jag och Elin träffade en man i L.A som är god vän med Gary Bear. Denna man, minns ej hans namn, är otroligt söt och har dem mest fantastiska historier att berätta. Jag skulle kunna lyssna på honom i evigheter. Han brukade vara en av Michael Jackson's närmaste livvakter och han berättade om första gången han träffade honom och hur han blev anställd.....Så söt historia. Jag tänker inte avslöja den här....känns lite fel.

Men oavsett vad som sagts och vad folk har trott om denna King Of Pop....Take a look at the world now.......Tänk om MJ kunde se vilket avtryck han lämnat i denna värld. Tänk om han kunde se hur han påverkat och fortfarande påverkar miljontals människor. Tänk om han kunde se all den kärlek som strömmar hans väg nu. Tänk om han hade fått uppleva det.

Det är ganska säkert att säga att INGEN någonsin har eller någonsin kommer att göra det som MJ gjort. Han var verkligen unik, one of a kind. Hans musik. Hans röst. Hans texter. Hans dans. Hans framtoning. Hans konserter. Hans liv. Den mesta musik som görs idag, görs av många. Chris Brown...finns många som gör exakt samma sak. Mariah Carey....finns massor med balladsångerskor som sjunger om samma sak och har samma musik. Rap är rap. Hip Hop är Hip Hop osv. Men Michael Jackson........INGEN kan komma i närheten av det han skapat och gett oss. Unik.

Känns märkligt att han inte finns längre. Att han blir en legend som vi måste föra vidare till våra barn. Att dem aldrig kommer uppleva Michael Jackson NU. För det är ju det vi gör. Tar saker och ting för givet.

Man kan ju hoppas att denna fragila King Of Pop inte behövde lida i hans sista stund. Men....man vet ju inte. Usch...han hade ju så mkt som väntade. I onsdags hade han övat dans i Los Angeles med sitt dans crew inför kommande konserter och han hade tydligen varit fullständigt briljant och såg enormt mkt fram emot att komma upp på scen igen. Och vi ska inte glömma dem han lämnar efter sig. Hans två barn och hans familj och vänner.

Han lämnar efter sig ett levande minne. En levande legend.

Jag är säker på att Michael Jackson har gjort det många drömmer om att göra och det många faktiskt oxå gör...förändrat en del av världen. Liten eller stor, doesn't matter. It's something.

Och han har gett oss en hel era av unik musik. Och musik gör sin väg in i många hjärtan. Musik räddar liv. Musik hjälper. Musik gör oss glada. Vare sig vi vill lyssna på något som vi kan gråta till, dans till, skratta till, sova till....så gör musik det Michael Jackson oxå gjorde....it touches people.
MJ förändrade vår musik. Han förändrade våra musikvideor. Han förändrade sättet vi ser på musik, sättet vi tar det till oss.



Michael Jackson gav tillbaka. Han ville förändra världen. Och han gjorde det på sitt sätt. Musiken.

Hur kommer det sig att MJ är så unik......Talang. Talang och viljan att förändra. Viljan att göra en skillnad. Michael Jackson var elektrisk på scen. han kunde stå där, utan att göra något, och publiken gick amok ändå. Han var en otroligt kreativ artist och han var perfektionist.
Så otroligt många har MJ att tacka för det dem gör nu. han har influerat så många artister som idag fortsätter ge oss musik. Justin Timberlake är ju starkt influerad av MJ....t.o.m Britney Spears...iaf ett tag tillbaka......

Detta är inte slutet av en era. MJ kommer alltid vara King Of Pop. MJ lever vidare...det ser världen till.

Thanx, MJ.............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 


Resurser Blogglista.se