söndag 26 juli 2009

Closer

Såg nyss klart filmen "Closer" som jag lånat av Adorable Anna. Det är en fantastisk film med Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen och Natalie Portman.

Handlar om 4 människoöden som vävs samman och som sedan är sammanlänkade för evigt, vare sig dem vill det eller ej. Skådespelarprestationerna är skitbra. Både Jude Law och Julia Roberts överraskar mig i denna film, då jag normalt inte är överväldigt glad för att se dem i filmer. Visst, dem har gjort några riktigt bra filmer, men jag springer inte iväg till biografen för att Jude Law eller Julia Roberts står som affischnamn. Men denna film gör dem galant.

4 människor möts genom varandra och följer varandra i livet, vare sig dem vill eller ej, vare sig dem vet om det eller ej. Visar att man egentligen aldrig till fullo känner någon och att vi ofta kan förälska oss i en lögn som blir till vår sanning. Att mista något i livet kan göra att man väljer att klänga sig fast vid något annat...något som "räddar" en, men detta "något" eller "någon" riskerar att kvävas utan att man märker det....utan att denna person märker det. Vissa liv bör förbli fria. Vissa liv är för vilda för att tämjas.

Att älska någon betyder inte att det är rätt. Att älska är komplext. Vi vill gärna att det ska vara simpelt. Men ibland är att älska inte nog. Ibland räcker kärleken inte hela vägen.

Ändå, genom vår livs resa och genom våra upplevelser, så kan vi komma varandra närmare. Utan att behöva vara där. Någon fyller ett hål, en plats hos någon annan. Utan att vara där.

Vi tar för givet att älska betyder en sak. vi följer en norm. Men kärleken till någon, att älska någon, kan betyda så mkt mer, så mkt annat och kan förekomma på så många olika nivåer. Bara det att älska, själva kärleken i sig själv kan vara nog...kan fylla något i ens vardag, i ens liv.....Utan att fysiskt vara där.

Closer. Se den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 


Resurser Blogglista.se